Το φαγητό στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μια απλή υπόθεση, και σίγουρα δεν αφορά μόνο τον κορεσμό της πείνας. Η ώρα που θα αφιερώσουν οι Θεσσαλονικείς τόσο στην παρασκευή όσο και στην κατανάλωση του φαγητού είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία, με τελικό σκοπό την ικανοποίηση ή καλύτερα την τέρψη των γευστικών τους αδένων και την απόλαυση αμφότερων όσων συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Αυτή η μοναδική σχέση της Θεσσαλονίκης με το φαγητό, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική αντίστοιχα την ανακαλύπτεις τόσο στα εστιατόρια της πόλης που φιλοξενούν γεύσεις ελληνικές αλλά και από τη διεθνή κουζίνα με μια βορειοελλαδίτικη εσάνς να τις συνοδεύει, όπως και στα αμέτρητα τσιπουράδικα, τα ουζάδικα, στις ταβέρνες και τα σύγχρονα μαγειρεία που διαθέτει και περιμένουν τον επισκέπτη τους να τον καλωσορίσουν και να του χαρίσουν ηδονικές στιγμές γευσιγνωσίας και γαστρονομίας. Διαβάστε Περισσότερα »