Wine Club Thessaloniki’96 «CS και ‘φίλοι’» την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στο The Met Hotel
Είναι βαθύχρωμο, είναι πλούσιο, είναι πολύπλοκο. Όταν ένα Cabernet Sauvignon είναι καλό, τότε όντως αξίζει τον τίτλο του βασιλιά των σταφυλιών!
Το Cabernet Sauvignon, ωστόσο, το συναντάμε -σχεδόν κατά κανόνα στο Bordeaux αλλά και σε πολλές άλλες αμπελουργικές περιοχές του πλανήτη- σε χαρμάνι μαζί με το Merlot και το Cabernet Franc.
Κι αυτό γιατί ο «βασιλιάς των σταφυλιών» είναι όψιμη ποικιλία, με συνέπεια όταν η χρονιά είναι δύσκολη και δεν ωριμάσει σωστά, να εμφανίζεται λεπτό, σκληρό και πράσινο. Χρειάζεται λοιπόν, την ασφάλεια της 1-2 εβδομάδων πρωιμότητας των άλλων σταφυλιών.
Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε ο συνδυασμός του με πολλές ντόπιες ερυθρές ποικιλίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτές με το Αγιωργίτικο, το Λημνιό και το Κοτσιφάλι, μας έδωσε πετυχημένα έως μεγαλειώδη κρασιά.
Στην επόμενη συνάντησή μας με θέμα «CS και ‘φίλοι’» θα διερευνήσουμε τους λόγους και τα αποτελέσματα του χαρμανιάσματος του CS με γηγενείς και κοσμοπολίτικες ποικιλίες.
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.