Η σημαντικότερη delicatessen γευστική συνάντηση, Detrop 2022, διοργανώνεται από το Σάββατο 2 έως και την Τρίτη 4 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας τους κορυφαίους από τον κλάδο τροφίμων-ποτών.
Η έκθεση της Detrop 2022 είναι η 30η Διεθνής Έκθεση τροφίμων και Ποτών και στόχο έχει, να αναδείξει τις μεθόδους και την ποιότητα των Ελλήνων παραγωγών, αναδεικνύοντας τα καλύτερα και καινοτόμα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα.
Η έκθεση προβάλλει την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές, ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους.
Πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, συνεδρίων και ημερίδων, η Detrop Boutique παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες των κλάδων τροφίμων-ποτών.
Με Τιμώμενο Δήμο τον Πύργο Ηλείας η Detrop Boutique έχει φέτος στο “ενεργητικό” της τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και Cheese & Wine.
Η κορυφαία ποιότητα της ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «Tables Olives Trophy». Οι δύο νέοι αυτοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «Φιλαιος».
Cheese N’ Wine- Παράλληλη Εκδήλωση
Στην Detrop Boutique 2022 θα πραγματοποιηθεί το θεματικό σαλόνι Cheese N’ Wine, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύσεις ποικίλων τυριών µε τη συνοδεία κρασιού. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις, οι δυο κλάδοι καθιερώνονται πλέον και θα παρευρεθούν σε έναν ειδικά διαµορφωµένο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός, µε αναβαθμισμένη παρουσία.
Στο περίπτερο 8 θα πραγματοποιηθεί το θεματικό σαλόνι Cheese N’ Wine, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύσεις ποικίλων τυριών µε τη συνοδεία κρασιού.
Εγχώριοι και ξένοι παραγωγοί θα εκθέσουν διαφορετικά είδη τυροκομικών προϊόντων καθώς και όλων των συνοδευτικών προϊόντων: αρτύματα, αλείµµατα, ελιές, αποξηραμένα φρούτα κ.α. τα οποία συνδυάζονται µε κρασί, δημιουργώντας νέα γαστρονομικά µονοπάτια.
Μέσα από 20 ωριαίες εκδηλώσεις, εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα συστήσουν στους 400 συµµετέχοντες (μετά από κράτηση) τις διαφορετικές ετικέτες µε τον κατάλληλο συνδυασμό από τυριά και συνοδευτικά, αναδεικνύοντας τη μαγεία του σωστού pairing.
Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Cheese N’ Wine Bar θα πραγματοποιηθούν από διακεκριμένους γευσιγνώστες, ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από επαγγελματίες οινολόγους – sommelier.
Η Έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με την 10η Διεθνή Έκθεση ARTOZYMA, που αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.
Προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων κρασιά και αποστάγματα θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση του 2022.
Προβολή της έκθεσης:
Η “Detrop Boutique 2022” θα εφαρμόσει ένα δυναμικό πλάνο επικοινωνίας το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις above & below the line ενέργειες επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, online επικοινωνία (direct web διαφήμιση, google κλπ), γραφείο τύπου/digital pr, social media strategy (32.000 helexpo facebook members), καταχωρήσεις σε περιοδικά ειδικού ενδιαφέροντος αλλά και εφημερίδες, αποστολή newsletters στις έγκυρες και στοχευμένες βάσεις δεδομένων της ΔΕΘ-HELEXPO, εφαρμογή στρατηγικής χορηγών επικοινωνίας